Przepis na kulki twarogowe a’la raffaello
Kulki twarogowe a’ la raffaello to szybka zdrowa przekąska jako alternatywa dla gotowych sklepowych propozycji, dodatkowo posiada niski indeks glikemiczny.
Składniki:
- 150 gram chudego twarogu
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 15 migdałów bez skórki
- łyżka syropu z agawy
- 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
- 50 gram wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Do naczynia należy wsypać połowę wiórków kokosowych, twaróg, syrop z agawy, masło migdałowe i olej kokosowy. Blendować wszystko na średnich obrotach aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie należy przygotować dwa talerzyki. Na jeden z nich wysypać wiórki kokosowe. Z przygotowanej masy formujemy następnie małe kuleczki, wkładając w nie do środka po jednym całym migdale. Obtaczamy nasze przygotowane kuleczki w wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki tzw „raffaello” układamy kolejno na pustym talerzyku a następnie wkładamy je do lodówki na czas około dwóch godzin tak aby stwardniały i stały się lekko chrupkie. To idealna zdrowa propozycja na przekąskę.
Dodaj komentarz